Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsbakelser med limekräm

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Sött, syrligt och underbara är dessa små bakelser som går snabbt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten och tillsätt vatten. Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper och bred ut den i ett jämnt lager. Fördela den hackade mandeln ovanpå.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter tills den börjar få fin färg. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper. Lossa försiktigt på papperet. Pensla det med kallt vatten om det sitter fast. Låt kallna under fuktig duk.
  4. Limekräm: Blanda alla ingredienser utom vispgrädden i en liten kastrull. Sjud under vispning på svag värme till en fast kräm. Kyl i vattenbad. Vispa grädden och blanda den sedan med den kalla limekrämen.
  5. Bred på limekrämen över bottnen. Rulla ihop från långsidan med hjälp av papperet som kakan ligger på. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Blanda med socker och finrivet limeskal.
  6. Skiva upp rulltårtan och garnera skivorna med jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.