Knaprigt kanelrostat bröd med len mascarponekräm och myntamarinerade jordgubbar, toppad med choklad och mandelspån.
Instruktioner
- Kanelrostad baguette:
Skär brödet i 1-2 cm tjocka skivor. Stek skivorna i smör och pudra dem med kanel på båda sidorna. Låt svalna.
- Myntamarinerade jordgubbar:
Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär dem i mindre bitar och lägg i en bunke. Hacka myntan och strö över jordgubbarna. Häll i råsockret och rör om. Låt jordgubbarna marineras en stund.
- Mascarponekräm:
Vispa mascarpone med florsockret och vaniljsockret tills det blir lätt och luftigt.
- Montering:
Bred krämen på de kanelrostade brödskivorna. Toppa med jordgubbar, hackad choklad och mandelspån.
- Bruschettan är godast om den serveras inom ett par timmar.
Publicerat den
13 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar