Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsbullar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Mandelmassa, kardemumma och jordgubbar rullas in i bullarna innan de gräddas. Bullarna är allra godast samma dag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm till 37°. Finfördela jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt ägg, salt, socker och kardemumma och rör i mjöl, utom ett par dl som sparas till utbakningen. Täck degen med bakduk och låt den jäsa till ungefär dubbel storlek, ca 40 minuter.
  2. Fyllning: Blanda smör, mandelmassa, florsocker, vaniljsocker och kardemumma i en skål eller kör allt i matberedare till en slät massa. Hacka 250 g jordgubbar fint och blanda med potatismjölet.
  3. Dela degen i två delar. Knåda och kavla sedan ut varje del till en kaka på ca 30x55 cm. Bred på fyllningen och strö över jordgubbarna. Rulla ihop degkakorna på längden. Skär upp den rullade degen i ca 2 cm breda skivor, eller varje längd till ca 30 skivor vardera. Lägg i bullformar och ställ på plåtar. Sätt ugnen på 225°.
  4. Skär de resterande jordgubbarna i fyra delar på längden. Tryck ned en bit i varje bulle. Låt bullarna jäsa 15 minuter och grädda sedan mitt i ugnen 10-13 minuter. Låt bullarna svalna och pudra med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.