Super god cheesecake! Värt att prova!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
- Mixa kex och smör. Funkar fint med degkrokarna på vispen. Tryck ut smeten i en form med avtagbar kant. Grädda i 8-10 min.
- Vispa ägg och socker poröst. Rör ner ost och vaniljsocker till en slät smet.
- Häll smeten i formen och grädda ytterligare 15 min. Kakan ska fortfarande vara lite dallrig när den tas ut. Låt svalna och ställ sen i kylen i en timme.
- Skiva jordgubbarna och lägg på kakan. Blötlägg gelatinbladen i 5 min och värm saften i en kastrull under tiden. Vispa sen ner bladen i saften. Rör till de smält helt. Låt saften svalna i vattenbad tills den är trögflytande. Skeda sen över saft över bären och var noga så det kommer emmellan alla bären.
- In i kylen igen till den är ordentligt kall. Bäst är den dagen efter! Hoppas det ska smaka!
Publicerat den
5 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar