En otroligt god cheesecake, den här kommer jag att göra många gånger! Testa den du med.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med kakao, sikta ner under försiktig omrörning. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Grädda i 200 grader i 12 minuter. Låt svalna och se till att kanten och formen är ren.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Ta upp och smält med 2 msk vatten i en kastrull. Låt svalna.
- Mixa 300 g jordgubbar med socker och limesaft. Rör ner den inte alltför kalla jordgubbsmixen i gelatinlösningen. Vispa grädden tills den börjar bli tjock, men inte grynig. Rör ner mjukrörd färskost i jordgubbsmixen tills smeten blir väl blandad och sist den vispade grädden och de mindre jordgubbsbitarna.
- Häll cheesecakefyllningen över bottnen i formen, låt den stelna i kyl och frys sedan ner den. Ta upp ca 30 minuter före servering och garnera med skivade jordgubbar.
Publicerat den
3 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för en riktigt ljuvlig dessert! Smälte i munnen. Jag använde djupfrysta djurdgubbar och det gick utmärkt! Var orolig att det skulle bli för sött, men det var det absolut inte, friskt och gott! Kommer göras igen här hemma! Bifogar en bild med på hur min blev. Ha en skön söndag! Maya
Den här cheesecaken var bland det godaste jag ätit. Ser väldigt vacker och avancerad ut också så folk blir väldigt imponerade när man ställer fram den. Kul att den dessutom smakar bättre än vad den ser ut! Tack för ett underbart recept!
Jag gjorde en annan botten och frös in i portionsglas i stället - supergott recept på cheesecakefyllningen!! Tack för en uppskattad påskdessert :-) TIPS - Ta ut den mer än 30 min innan så att den inte blir frostig, iaf om du fryser in i glas.
Vet inte riktigt vad jag tyckte om combinationen. Kunde ha varit mer jordgubbssmak. Följde receptet men bytte ut socker till rasocker och mjölet till fullkornsdinkel (kanske hade varit bättre med normalt dinkel...). Hoppades iallafall att det blev hyfsat GI aktigt sa. Gick iallafall inte upp i vikt fast jag at 2 bitar och drack 2 glas rosévin.