Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbscheesecake

(4 kommentarer)  
Jordgubbscheesecake Jordgubbscheesecake
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En otroligt god cheesecake, den här kommer jag att göra många gånger! Testa den du med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med kakao, sikta ner under försiktig omrörning. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Grädda i 200 grader i 12 minuter. Låt svalna och se till att kanten och formen är ren.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Ta upp och smält med 2 msk vatten i en kastrull. Låt svalna.
  3. Mixa 300 g jordgubbar med socker och limesaft. Rör ner den inte alltför kalla jordgubbsmixen i gelatinlösningen. Vispa grädden tills den börjar bli tjock, men inte grynig. Rör ner mjukrörd färskost i jordgubbsmixen tills smeten blir väl blandad och sist den vispade grädden och de mindre jordgubbsbitarna.
  4. Häll cheesecakefyllningen över bottnen i formen, låt den stelna i kyl och frys sedan ner den. Ta upp ca 30 minuter före servering och garnera med skivade jordgubbar.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • SDMaya 12 oktober 2008

    Tack för en riktigt ljuvlig dessert! Smälte i munnen. Jag använde djupfrysta djurdgubbar och det gick utmärkt! Var orolig att det skulle bli för sött, men det var det absolut inte, friskt och gott! Kommer göras igen här hemma! Bifogar en bild med på hur min blev. Ha en skön söndag! Maya

  • GabriellaOrtega 1 december 2008

    Den här cheesecaken var bland det godaste jag ätit. Ser väldigt vacker och avancerad ut också så folk blir väldigt imponerade när man ställer fram den. Kul att den dessutom smakar bättre än vad den ser ut! Tack för ett underbart recept!

  • me4ever 13 april 2009

    Jag gjorde en annan botten och frös in i portionsglas i stället - supergott recept på cheesecakefyllningen!! Tack för en uppskattad påskdessert :-) TIPS - Ta ut den mer än 30 min innan så att den inte blir frostig, iaf om du fryser in i glas.

  • puntella 20 juni 2009

    Vet inte riktigt vad jag tyckte om combinationen. Kunde ha varit mer jordgubbssmak. Följde receptet men bytte ut socker till rasocker och mjölet till fullkornsdinkel (kanske hade varit bättre med normalt dinkel...). Hoppades iallafall att det blev hyfsat GI aktigt sa. Gick iallafall inte upp i vikt fast jag at 2 bitar och drack 2 glas rosévin.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.