Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbscheesecake med choklad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En härligt krämig och god cheesecake med smak av jordgubbar och choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa kexen till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop det med kexsmulorna. Ta en rund springform, ca 26 cm i diameter och lägg ett bakplåtspapper i botten. Tryck ut kexblandningen i formen och grädda mitt i ugn 5-7 minuter.
  3. Vispa ihop philadelphiaost, kakao och 1½ dl av sockret samt äggen till en slät smet. Vänd försiktigt ner jordgubbarna (dela dem om de är stora)
  4. Häll smeten ovanpå kexbottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter tills smeten stannat.
  5. Smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i mikro. Vispa ihop chokladen med créme fraiche och ½ dl socker.
  6. Ta ut kakan ur ugnen. Bred försiktigt chokladblandningen över den första fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen i 6-8 minuter. stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i ca 30 minuter.
  7. Låt kakan svalna helt och låt den stå i kylen några timmar eller över natten. Dekorera med färska jordgubbar vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • molvakt_marie 24 januari 2014

    Tyvärr lite för "degig" variant för min smak, första gången jag gjorde Cheesecake i ugn också...men det var kul och testa .

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.