Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbscheesecake med getosttopping

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ljuvlig cheesecake med getost, färsk basilika och jordgubbar. Tre överraskningar i en!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Koka upp 1½ liter vatten och ställ åt sidan. Använd en matberedare med kniv för att mixa digestivekex, kanel och smält smör. Kör tills kexen är malda och smöret är jämnt fördelat.
  3. Täck utsidan med aluminiumfolie i en springform ca 24 cm i diameter så att det inte läcker in vatten vid gräddningen. Tryck ner smulblandningen i formen till en ca ½ cm tjock bottnen. Förvara kallt medan du gör smeten.
  4. Mixa Philadelphiaost, getost, gräddfil, ägg, socker, vaniljextrakt samt citronskal och-saft i matberedaren. Skrapa ner från sidorna och se till att allt är väl blandat. Häll smeten i formen.
  5. Ställ formen i mitten av en stor ugnsform, häll det varma vattnet i ugnsformen så att vatten kommer halvvägs upp på formen. Grädda i nedre/mitten delen av ugnen i ca 55 minuter, tills kakan har "stannat" i mitten. Den ska vara fast i kanterna men lite lösare i mitten. Låt svalna och ställ kallt fram till servering.
  6. Häll halverade jordgubbar, socker, citronsaft och likör i en kastrull och koka på medelhög värme i 5-7 minuter. Kompotten ska tjockna lite. Ta upp jordgubbsbitarna och fortsätt koka lagen tills den reducerats till hälften. Låt svalna.
  7. Häll jordgubbarna och lagen över kakan. smula getosten, hacka basilikan och toppa cheesecaken med detta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.