Ljuvlig cheesecake med getost, färsk basilika och jordgubbar. Tre överraskningar i en!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Koka upp 1½ liter vatten och ställ åt sidan. Använd en matberedare med kniv för att mixa digestivekex, kanel och smält smör. Kör tills kexen är malda och smöret är jämnt fördelat.
- Täck utsidan med aluminiumfolie i en springform ca 24 cm i diameter så att det inte läcker in vatten vid gräddningen. Tryck ner smulblandningen i formen till en ca ½ cm tjock bottnen. Förvara kallt medan du gör smeten.
- Mixa Philadelphiaost, getost, gräddfil, ägg, socker, vaniljextrakt samt citronskal och-saft i matberedaren. Skrapa ner från sidorna och se till att allt är väl blandat. Häll smeten i formen.
- Ställ formen i mitten av en stor ugnsform, häll det varma vattnet i ugnsformen så att vatten kommer halvvägs upp på formen. Grädda i nedre/mitten delen av ugnen i ca 55 minuter, tills kakan har "stannat" i mitten. Den ska vara fast i kanterna men lite lösare i mitten. Låt svalna och ställ kallt fram till servering.
- Häll halverade jordgubbar, socker, citronsaft och likör i en kastrull och koka på medelhög värme i 5-7 minuter. Kompotten ska tjockna lite. Ta upp jordgubbsbitarna och fortsätt koka lagen tills den reducerats till hälften. Låt svalna.
- Häll jordgubbarna och lagen över kakan. smula getosten, hacka basilikan och toppa cheesecaken med detta.
Publicerat den
12 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar