Cheesecake i all ära och här med knapriga havresmulor som topping.
Instruktioner
- Havresmulor:
Värm ugnen till 150 grader.
Blanda ihop smör, socker, vaniljsocker och honung. Vänd ner mjöl och salt och sist havregryn.
Häll upp smulorna på ett bakplåtspapper och sätt in i ugnen 8-10 minuter eller tills smulorna börjar få en gyllenbrun färg.
Rör om smulorna då och då så att de blir jämnt gräddade.
Ta ut plåten och låt smulorna svalna.
- Cheesecake och rårörda jordgubbar:
Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter.
Vispa äggulor, socker och vatten i en kastrull på svag värme tills det börjar tjockna, häll över i en bunke och vispa kraftigt tills äggsmeten svalnat.
Vispa grädden lätt. Vispa ihop äggsmeten med yoghurt och färskost. Använd gärna stavmixer så att det blir en jämn och slät kräm.
- Värm citronsaften i en kastrull, lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i citronsaften. Tillsätt hastigt citronsaft och gelatin till smeten och vänd ner citronskal och den vispade grädden.
Häll upp cheesecakemoussen i en engångsspritspåse.
Snoppa jordgubbarna och mosa dem med socker med en gaffel.
Varva mousse, havresmulor och rårörda jordgubbar i portionsglas.
- Ställ in glasen i kylen ett par timmar före servering.
Garnera med havresmulor och färska jordgubbar.
Publicerat den
4 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar