Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbscheesecake med vita marshmallows

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En förstklassig, silkeslen kyld cheesecake, perfekt en sommardag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kexen i en matberedare och mixa till smulor. Smält smör och socker i en liten kastrull på låg värme, rör ner smulorna och rör om. Klä en kakform med löstagbar botten, 20 cm i diameter med bakplåtspapper och tryck ut smuldegen i botten. Låt vila i kylen tills den ska användas.
  2. Lägg 200 g marshmallows tillsammans med den vita chokladen i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölk och rör om över väldigt låg värme tills marshmallows och choklad har smält. Dra av från värmen. Lägg gelatinet i ½ dl vatten i en liten värmetålig bunke och låt svälla i ca 5 minuter. Placera sedan över i en kastrull med hett vatten och rör tills gelatinet har smält.
  3. Lägg kesellan i en vid bunke och rör mjuk med träsked eller elvisp. Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna med en knivspets. Rör sedan ner i kesellan med 4 msk av sockret, marshmallowsblandningen och gräddfilen. Rör ner gelatinet i smeten och kyl i 15-20 minuter tills den börjar tjockna, men inte stelna.
  4. Vispa äggvitorna hårt, men inte torrt. Vispa sedan ner resten av sockret, en sked i taget. Vispa hela tiden tjockt innan du tillsätter ännu en sked. Vänd försiktigt ned i smeten. Häll upp smeten i kakformen och skaka försiktigt på formen för att få en jämn yta. Dekorera med återstående marshmallows. De ska täcka hela kakan. Kyl i 3-4 timmar eller tills cheesecaken har stelnat.
  5. Ta försiktigt ur cheesecaken ur formen. Ta bort papperet och lägg upp kakan på ett fat. Garnera med jordgubbshalvorna runt cheesecaken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.