En förstklassig, silkeslen kyld cheesecake, perfekt en sommardag.
Instruktioner
- Lägg kexen i en matberedare och mixa till smulor.
Smält smör och socker i en liten kastrull på låg värme, rör ner smulorna och rör om.
Klä en kakform med löstagbar botten, 20 cm i diameter med bakplåtspapper och tryck ut smuldegen i botten.
Låt vila i kylen tills den ska användas.
- Lägg 200 g marshmallows tillsammans med den vita chokladen i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölk och rör om över väldigt låg värme tills marshmallows och choklad har smält. Dra av från värmen. Lägg gelatinet i ½ dl vatten i en liten värmetålig bunke och låt svälla i ca 5 minuter.
Placera sedan över i en kastrull med hett vatten och rör tills gelatinet har smält.
- Lägg kesellan i en vid bunke och rör mjuk med träsked eller elvisp. Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna med en knivspets. Rör sedan ner i kesellan med 4 msk av sockret, marshmallowsblandningen och gräddfilen. Rör ner gelatinet i smeten och kyl i 15-20 minuter tills den börjar tjockna, men inte stelna.
- Vispa äggvitorna hårt, men inte torrt. Vispa sedan ner resten av sockret, en sked i taget. Vispa hela tiden tjockt innan du tillsätter ännu en sked. Vänd försiktigt ned i smeten.
Häll upp smeten i kakformen och skaka försiktigt på formen för att få en jämn yta.
Dekorera med återstående marshmallows. De ska täcka hela kakan.
Kyl i 3-4 timmar eller tills cheesecaken har stelnat.
- Ta försiktigt ur cheesecaken ur formen. Ta bort papperet och lägg upp kakan på ett fat. Garnera med jordgubbshalvorna runt cheesecaken.
Publicerat den
14 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar