Mumsig cheesecake med fluffig kräm, choklad i botten och som toppas med en jordgubbsgelé.
Instruktioner
- Smält smöret och låt det svalna. Krossa kexen och blanda med smör, kakao och salt. Tryck ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen.
- Snoppa och mixa jordgubbarna med mixerstav.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Blanda färskost, lätt créme fraiche, florsocker och vaniljsocker.
- Värm lite av de mixade jordgubbarna i en kastrull.
Ta upp och låt gelatinbladen smälta i jordgubbarna. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt resten av jordgubbsmixet. Vänd ner jordgubbarna i ostsmeten.
Häll smeten i formen och låt stå och stelna ca 2 timmar.
- Lägg gelatinbladen till garneringen i kallt vatten ca 5 minuter. Värm lite av vattnet i en kastrull. Ta upp och smält gelatinbladen i vattnet. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt resten av vattnet och saften.
Låt stå i rumstemperatur tills blandningen blivit trögflytande.
- Snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg jordgubbarna på cheesecaken och skeda över gelén. Låt stå i kylen ca 1 timme innan den serveras.
Publicerat den
16 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar