Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbscheesecake på chokladbotten

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Mumsig cheesecake med fluffig kräm, choklad i botten och som toppas med en jordgubbsgelé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna. Krossa kexen och blanda med smör, kakao och salt. Tryck ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen.
  2. Snoppa och mixa jordgubbarna med mixerstav. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Blanda färskost, lätt créme fraiche, florsocker och vaniljsocker.
  3. Värm lite av de mixade jordgubbarna i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i jordgubbarna. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt resten av jordgubbsmixet. Vänd ner jordgubbarna i ostsmeten. Häll smeten i formen och låt stå och stelna ca 2 timmar.
  4. Lägg gelatinbladen till garneringen i kallt vatten ca 5 minuter. Värm lite av vattnet i en kastrull. Ta upp och smält gelatinbladen i vattnet. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt resten av vattnet och saften. Låt stå i rumstemperatur tills blandningen blivit trögflytande.
  5. Snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg jordgubbarna på cheesecaken och skeda över gelén. Låt stå i kylen ca 1 timme innan den serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.