Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbscheesecake på kladdig chokladbotten

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En frisk cheesecake med smak av jordgubbar och passionsfrukt på en kladdig chokladbotten.Jag serverade denna igår på våran bjudning. Fick många bra och uppmuntrande kommentarer. Vill du bjuda på något extra, så testa denna cheesecake.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm.
  3. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan svalna helt, men ta den inte ur formen.
  5. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila dem genom en sil. Spara saften.
  6. Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget.
  7. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaften och jordgubbarna.
  8. Häll smeten över botten. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Gärna över natten.
  9. Ta fram den 15-20 minuter innan servering och garnera med riven choklad eller jordgubbar.
  10. Lycka till! Njut.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • EowynUndomiel 11 februari 2009

    Vilket spännande recept detta verkar vara. (Y)

  • elinkristin66 18 juni 2009

    Fantastiskt god och fräsch cheesecake som blev succé på vår dotters studentkalas. Men det behövdes mer än 15-20 minuter innan den blev "lagom" att äta, tyckte vi i alla fall ;)

  • zuperzye 22 september 2009

    Jättegod, men också väldigt mäktig! räcker till många! andra gången gjorde jag vanlig digestivebotten, funkade bra det med:D

  • mamma88 21 juni 2011

    Jag brukar inte komentera men i detta fall måste jag göra det! Den här cheesecaken var den godaste jag någonsin ätit! Otroligt fräscht med passionsfrukt och jordgubbar och vilken njutning det blir i kombination med den lätt kladdiga chokladbotten! Denna tänker vi bjuda på till midsommar - det är ett som är säkert!

  • ja1 30 december 2014

    Verklligen en riktig god cheessecake fick mång beröm för den

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.