Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbschokladmoussetårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Den perfekta tårtan för chokladälskaren! Jag finner inga ord så god den är.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla en springform ca 24 cm i diameter. Blanda smör, socker, kakao, sirap och vaniljsocker i en bunke med hjälp av en elvisp. Blanda i äggen, sikta i mjölet och vänd ner det i smeten. Häll smeten i formen och grädda i ca 15 minuter. Låt kakan svalna.
  2. Chokladmousse: Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten ca 5 minuter. Lägg chokladen i en bunke, koka upp grädden och häll den över chokladen och rör om. Värm socker, vatten, ägg och äggula i en kastrull tills det börjar tjockna, vispa hela tiden. Ta av från värmen och fortsätt vispa tills blandningen svalnat helt. Vispa grädden lätt. Ta upp gelatinet ur vattnet, smält det och rör ner i äggsmeten, vänd ner äggsmeten i den smälta chokladen och vänd sist i den lätt vispade grädden. Häll upp moussen på browniebotten i formen och jämna till ytan, sätt in i frysen i 2 timmar.
  3. Jordgubbsmousse: Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter. Vispa grädden lätt och ställ in den i kylen. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vänd ner jordgubbspurén i äggsmeten, lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en kastrull. Dra av kastrullen från värmen och rör ner gelatinet i jordgubbssmeten, vänd i grädden och häll upp moussen i formen och jämna till ytan. Ställ in formen i frysen ca 4 timmar.
  4. Chokladglasyr: Lägg chokladen i en bunke. Koka upp grädden, häll den över chokladen och rör till en jämn glasyr. Låt glasyren svalna i rumstemperatur. Ta fram tårtan och glasera den direkt från frysen. Garnera med jordgubbar.

Kommentarer (2)

  • Tance 3 december 2009

    Äntligen!! Detta recept fanns med i en Buffé tidning från Ica, men som jag lyckades bli av med. Tack för att jag åter kan baka den godaste tårtan som finns. Den har gjort succé på många kalas.

  • desssan 15 maj 2011

    Jag hade tänkt göra denna tårtan idag, men ska inte bjuda på den förrän på tisdag. Hur förvaras den? i frysen eller i kylskåp? och ska den vara rumsvarm när man serverar den? Tacksam för svar! / Desirée

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.