Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

JORDGUBBSDESSERT

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En härlig efterrätt som du snabbt svänger ihop. Den är perfekt efter en god middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg jordgubbarna i en skål. Häll över farinsocker och vaniljsocker och blanda väl. Låt det hela stå i kylen tills sockret smält och jordgubbarna saftat sig, ca 20 minuter. Rör om försiktigt någon gång. Blanda yoghurt, crème fraîche eller mascarpone och rivet apelsinskal i en annan skål.
  2. Varva jordgubbar och yoghurtblandning i efterrättsskålar eller höga coupeglas. Garnera med vackra bär och några mynta- eller citronmeliss blad. Servera genast.
  3. Du kan variera efterrätten och strö finhackade nötter eller lätt rostade kokosflingor mellan lagren.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.