Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsdröm

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Älskade jordgubbe, fantastiska choklad och ljuvliga hasselnöt. Tillsammans blodar de en smaksensation, en fröjd för gom och själ. Baka en egen jordgubbsdröm du med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered marängbotten gärna dagen innan. Låt äggvitorna stå framme ett par timmar innan du vispar marängen. Vispa äggvitor till ett vitt, fluffigt skum. Tillsätt ättikspriten och vispa sedan i lite socker i taget. Mal hasselnötterna i en kvarn. När skummet är så pass hårt att du kan vända skålen över huvudet utan att det lossnar rör du i de malda hasselnötterna. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg i mitten av ugnen på 125 grader i cirka 2 timmar.
  2. Vaniljkrämen: Ta en tjockbottnad kastrull och häll i socker, låt det smälta långsamt. Häll i mjölk, vaniljsocker , maizena och grädde, rör runt till det börjar tjockna. Låt svalna under vispning över ett kallvattenbad. Ställ i kylskåp en timma.
  3. Vaniljfrosting:
  4. Vispa mascarpone, florsocker och vanilj till en kräm. Vispa grädde i en annan skål. Vispa samman båda till en frosting.
  5. Bygg din tårta:
  6. Först marängbotten som grund. Skiva på ett tjockt och jämt lager med jordgubbar. Lägg på en sockerkaksbotten och ös den med karamelliserad vaniljkräm. Lägg ännu ett lager sockerkaksbotten och bred den med vaniljfrostingen. Klä sidorna med chokladfingrar. Skiva de resterande jordgubbarna och dekorera toppen på tårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.