En drömgod rulltårta med fräsch citronfyllning och färgsprakande godbitar som är fullproppade med nyttig bärkraft!
Du kan lätt göra bakelser av rulltårtsbitarna genom att spritsa lite grädde på dem och toppa med bär.
Glutenfri
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggsmeten. Blanda försiktigt. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i ugnens mitt 7 minuter.
- Sockra ovanpå och vänd upp bottnen på ett bakplåtspapper. Lossa gräddningspapperet. Släpper det inte så fukta papperet med en fuktig trasa. Låt kakan svalna.
- Blanda äggulor, socker, citronskal och 2 msk pressad citronsaft i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills krämen tjocknar. Låt kallna.
- Vispa grädden och rör ut krämen med en klick grädde och blanda därefter resterande mängd grädde.
- Bred ut krämen över bottnen. Dela jordgubbarna i skivor eller tärningar och fördela över grädden. Rulla ihop tårtan från långsidan. Garnera tårtan med spritsad grädde, jordgubbar flagad mandel och kryddgrönt.
Publicerat den
19 maj 2016
Liknande recept
Skriv kommentar