Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsflarn

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Smälter i munnen

Ingredienser

Instruktioner

1.Rulla ut den första degplattan, tryck ut 6 bottnar med en mugg eller ett glas, ca 11 cm i diam. Vispa upp ägget lätt och pensla kanterna. 2.Rulla ut den andra degplattan, tryck ut ytterligare 6 bottnar med samma mugg eller glas. Tryck ut ännu en cirkel ur dem med ett mindre glas ca 8 cm i diam. Lägg den ihåliga bottnen på den penslade, pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen i 250 grader till gyllenbrun färg ca 10 min. 3.Vispa upp grädden tillsammans med vaniljsocker och florsocker, riv mandelmassan grovt och blanda ner. Bred ut grädden på bottnarna. 4.Skiva jordgubbarna och garnera bakelserna med dem, pudra ev över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.