Foccacian är lätt att baka ut. Gör sedan små fördjupningar i kakan och fyll med mandelmassa och jordgubbar.
Instruktioner
- Gör grunddegen men minska mängden mjöl till 13 dl vetemjöl.
- Dela degen i två delar och baka ut till två runda bullar. Platta till bullarna och kavla ut dem tills de är ca 3 cm tjocka och 18 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 30 min. Sätt ugnen på 200°.
- Mandelfyllning:
Riv mandelmassa fint. Blanda den med, smör och marsánpulver med elvisp till en slät massa.
- Jordgubbsfyllning:
Mosa jordgubbarna och blanda med socker och majsstärkelse.
- Gör fördjupningar ca 1 ½ cm ner i brödet med jämna mellanrum. Tryck ner mandelfyllningen i hålen. Klicka ut jordgubbsfyllningen över mandelfyllningen.
- Pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna på galler under bakduk.
Publicerat den
19 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar