Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsgömma

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ljuvlig jordgubbsdessert som du lagar snabbt och enkelt. Goda varma och söta bär med en knaprig smultopp av både mandel och hasselnötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv citronskalet och pressa citronsaften. Blanda citronskalet och 2 msk citronsaft med bären i en skål. Fördela bären i fyra ugnsfasta små formar.
  2. Hacka mandeln grovt. Mal hasselnötterna i en mandelkvarn eller kör till ett fint mjöl i mixer. Blanda mandeln och nötterna med havregrynen i en skål.
  3. Skär smöret i små kuber. Nyp samman smöret med havregrynsblandningen till en smuldeg. Rör ner råsockret. Fördela smuldegen över bären.
  4. Grädda de små pajerna i ugnen cirka 20 minuter. Servera med vaniljglass eller kall vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.