En ljuvlig jordgubbsdessert som du lagar snabbt och enkelt. Goda varma och söta bär med en knaprig smultopp av både mandel och hasselnötter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Riv citronskalet och pressa citronsaften. Blanda citronskalet och 2 msk citronsaft med bären i en skål. Fördela bären i fyra ugnsfasta små formar.
- Hacka mandeln grovt. Mal hasselnötterna i en mandelkvarn eller kör till ett fint mjöl i mixer. Blanda mandeln och nötterna med havregrynen i en skål.
- Skär smöret i små kuber. Nyp samman smöret med havregrynsblandningen till en smuldeg. Rör ner råsockret. Fördela smuldegen över bären.
- Grädda de små pajerna i ugnen cirka 20 minuter. Servera med vaniljglass eller kall vispad grädde.
Publicerat den
5 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar