Vad kan vara bättre än en saftig jordgubbskaka med smak av sommar under ett täcke av frasig smuldeg.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en fyrkantig springform, ca 24x24 cm, och klä den med bakplåtspapper.
- Lägg margarin, ägg och filmjölk i en matberedare och blanda väl. Blanda mjöl, bakpulver och strösocker i en separat bunke. Häll ner mjölblandningen i matberedaren. Mixa till en slät smet. Skrapa ner smeten som fastnar på kanterna efter hand.
- Tillsätt jordgubbarna till smeten och blanda försiktigt. Häll jordgubbssmeten i den förberedda formen.
- Gör smuldegen genom att blanda mjöl, råsocker och smör med fingertopparna till grova smulor. Strö smuldegen ovanpå smeten i kakformen. Sätt in i ugnen och grädda 35 minuter.
- Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna i formen cirka 10 minuter. Ta upp kakan ur formen och låt den svalna på ett galler. Pudra över florsocker, skär i bitar och servera.
Publicerat den
19 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar