Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbskaka med filmjölk

 
  • Serverar: 9 portioner
Skriv ut

Vad kan vara bättre än en saftig jordgubbskaka med smak av sommar under ett täcke av frasig smuldeg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en fyrkantig springform, ca 24x24 cm, och klä den med bakplåtspapper.
  2. Lägg margarin, ägg och filmjölk i en matberedare och blanda väl. Blanda mjöl, bakpulver och strösocker i en separat bunke. Häll ner mjölblandningen i matberedaren. Mixa till en slät smet. Skrapa ner smeten som fastnar på kanterna efter hand.
  3. Tillsätt jordgubbarna till smeten och blanda försiktigt. Häll jordgubbssmeten i den förberedda formen.
  4. Gör smuldegen genom att blanda mjöl, råsocker och smör med fingertopparna till grova smulor. Strö smuldegen ovanpå smeten i kakformen. Sätt in i ugnen och grädda 35 minuter.
  5. Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna i formen cirka 10 minuter. Ta upp kakan ur formen och låt den svalna på ett galler. Pudra över florsocker, skär i bitar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.