Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbskaka med mascarponeost

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Frisk somrig dessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kakbotten:
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en grund bakform 20x30cm med bakplåtspapper.
  3. Rör smör/margarin och socker/sukrin vitt och pösigt och vispa sedan ner äggulan.
  4. Vänd ner mjöl och eventuellt bakpulver och blanda väl.
  5. Tryck ut degen i formen, pricka med gaffel och grädda den i 25 minuter. Låt svalna.
  6. Fyllning:
  7. Vispa mascarponeost, florsocker/sukrinmelis och citronsaft till en slät massa och rör ner jordgubbarna.
  8. Bred fyllningen över kakan och ställ kallt 3 timmar så fyllninger stelnar.
  9. Ringla smält mörk choklad över kakan och skär sedan upp den i små bitar. Mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.