Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbskaka med vispad grädde

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Lite smak av sommar i höstmörkret kan behövas ibland.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget. Rör ner apelsinsaften, mjölsorterna och bakpulvret.
  2. Smörj en ugnssäker form ca 24 cm i diameter. Bred ut smeten i formen.
  3. Grädda längst ner i 200 graders ugnsvärme ca 12 minuter.
  4. Blanda creme fraiche med äggen, sockret och apelsinskalet. Ta ut kakan och täck med kräm och jordgubbar. Grädda vidare i 40 - 50 minuter.
  5. Låt kakan kallna. Strö över florsocker och bjud grädde och jordgubbar till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.