Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbskompott med vanilj

 
Skriv ut

Somrigt och lagom sött, passar till ostbrickan. Satsen är riklig så det räcker till mer än en middag. Gör gärna kompotten några dagar i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Snoppa bären. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Blanda bär, vanilj, socker, citronsaft och citronskal. Låt stå och safta sig i rumstemperatur ca 2 timmar.
  3. Koka upp långsamt på svag värme och låt koka utan ca 30 minuter.
  4. Skumma kompotten och häll upp på rengjorda glasburkar och förslut genast. Förvara svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.