Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbskyssar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dessa spröda havreformar är fyllda med en gräddig vaniljkräm. Bakverken garneras med jordgubbar som doppats i både vit och mörk choklad. Smaka och njut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 20 veckade metallformar väl. Blanda samman matfett, havregryn, farinsocker och mjöl i en bunke eller matberedare. Arbeta snabbt samman allt till en deg.
  2. Dela degen i 20 bitar. Tryck ut degen i formarna, jämnt och helt upp på kanten. Grädda formarna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter.
  3. Låt kakorna svalna något i formarna. Stjälp sedan upp dem på ett plant underlag. Vänd dem rätt.
  4. Gör garneringen. Smält den vita och den mörka chokladen var för sig. Låt fästena sitta kvar på jordgubbarna. Skölj jordgubbarna. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  5. Doppa halva jordgubben i den smälta vita chokladen. Lägg försiktigt jordgubbarna på ett bakplåtspapper. Låt chokladen stelna. Doppa jordgubbarnas andra sida i den mörka chokladen. Låt den stelna.
  6. Gör fyllningen. Vispa ihop mjölk, äggulor, socker och maizenamjöl i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning tills massan blir tjock och krämig. Låt krämen kallna. Blanda i vaniljsocker. Vispa grädden. Rör ner den i vaniljkrämen.
  7. Fyll formarna med den gräddiga fyllningen. Dekorera med de chokladdoppade jordgubbarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.