- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar 20 minuter
Skriv ut
Pannacotta med jordgubb, lime och myntasocker.
Instruktioner
- Börja med att lägga gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten.
- Mixa sedan socker, mynta och limeskal med en mixer (alt. stöt myntan eller i en matberedare)
- Mixa jordgubbar och saft från limen. Skär sedan ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och stången i en kastrull, häll på grädden och sockerblandningen samt jordgubbssmeten.
- Låt koka upp, rör om och låt puttra i 1-2 minuter. Ta kastrullen av plattan och vänta ca 15 sekunder, krama ur gelatinbladen och rör om tills det blandar sig jämt. Sila sedan och häll upp i serveringsglas och låt stå minst 2 timmar i kylen för att stelna.
- Garnera med en limeskiva och halverade jordgubbar.
Publicerat den
2 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar