Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbslimepannacotta med mynta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 20 minuter
Skriv ut

Pannacotta med jordgubb, lime och myntasocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att lägga gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten.
  2. Mixa sedan socker, mynta och limeskal med en mixer (alt. stöt myntan eller i en matberedare)
  3. Mixa jordgubbar och saft från limen. Skär sedan ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och stången i en kastrull, häll på grädden och sockerblandningen samt jordgubbssmeten.
  4. Låt koka upp, rör om och låt puttra i 1-2 minuter. Ta kastrullen av plattan och vänta ca 15 sekunder, krama ur gelatinbladen och rör om tills det blandar sig jämt. Sila sedan och häll upp i serveringsglas och låt stå minst 2 timmar i kylen för att stelna.
  5. Garnera med en limeskiva och halverade jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.