Fyllda med sommarsmak är dessa jordgubbsmazariner, som kan bakas ut som en tårta om du inte har bakelseformar eller tycker tårtan är enklare. Gräddningstiden blir då ca en halv timme.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Blanda alla ingredienserna till degen i en bunke. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Klä formarna med mördeg.
- Kör mandelmassan mjuk i matberedare. Tillsätt matfettet, lite i taget. Rör försiktigt ner ägg och vaniljsocker.
- Fyll formarna med lite mandelfyllning. Lägg på jordgubbar och täck med mandelfyllning. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter, tills mazarinerna känns lagom fasta.
- När mazarinerna kallnat vänds de upp och ner på sockrat papper.
- Garnering:
Blanda florsocker med jordgubbssmak och traditionellt florsocker med vatten till en jämn massa och stryk på mazarinerna. Dekorera med jordgubbar.
Publicerat den
7 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar