Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsmousse, lättlagad

 
Skriv ut

Perfekt efterrätt till midsommar, när dom svenska jordgubbarna är som bäst. Blir 8 små skålar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5 minuter.
  2. Vispa vaniljsåsen hårt.
  3. Skala och strimla lite lime till garnering, riv resten och pressa ut saften. Hacka jordgubbarna men spara några till garnering.
  4. Ta upp gelatinbladen och smält dem i limesaften i en liten kastrull på svag värme. Rör ner det i vaniljsåsen.
  5. Rör i jordgubbar och limeskal. Häll upp moussen i små skålar och låt den stelna i kylen 2-3 timmar.
  6. Garnera med jordgubbshalvor och strimlat limeskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.