Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsmousse med rosenbad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Så vacker dessert att bjuda på! Och väldigt gott. Jag har gjort denna på blåbär (djupfrysta) och det blev också kanongott. Dekoration hade jag prästkrakar och blåklint.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Snoppa och mosa jordgubbarna.
  3. Blanda samman yoghurt, florsocker, citronsaft, vispgrädde, jordgubbsmos och fint hackade rosenblad i en skål.
  4. Krama ur gelatinbladen och smält dem i lite av jordgubbsmoset på svag värme i en kastrull.
  5. Rör ner gelatinet i moussen.
  6. Häll massan i en 1–1 1/2 liter stor form klädd med plastfolie.
  7. Frys i minst 3 timmar.
  8. Tag ut moussen 1 timme före servering.
  9. Stjälp upp den på fat och garnera med rosenblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.