Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsmoussetårta, laktosfri

 
  • Serverar: 6-10 portioner
Skriv ut

En mycket frisk och god tårta i sommarhettan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Innan du gör tårtan plastar du in en sockerkaksform. Då blir det mycket enklare att få ut moussen utan att den går sönder.
  2. Mixa 5 dl jordgubbar skär 5 dl jordgubbar till dekoration. Dela på krusbären och hacka rabarberstängerna.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädde och socker. Den skall inte vispas allt för hård. Den ska vara krämig. Vänd ner de mixade jordgubbarna.
  4. Smält gelatinbladen i en liten kastrull. Ta av kastrullen från plattan och häll lite av jordgubbsgrädden i kastrullen för att sedan vända ner det i jordgubbsgrädden. Häll ner smeten i den plastade formen och ställ in den i frysen.
  5. När du ska servera den vänder du upp den på marängbotten och dekorerar tårtan med jordgubbar, hackad rabarber och delade krusbär. Låt den stå i kylskåpet några timmar innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.