En mycket frisk och god tårta i sommarhettan.
Instruktioner
- Innan du gör tårtan plastar du in en sockerkaksform. Då blir det mycket enklare att få ut moussen utan att den går sönder.
- Mixa 5 dl jordgubbar skär 5 dl jordgubbar till dekoration. Dela på krusbären och hacka rabarberstängerna.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädde och socker. Den skall inte vispas allt för hård. Den ska vara krämig. Vänd ner de mixade jordgubbarna.
- Smält gelatinbladen i en liten kastrull. Ta av kastrullen från plattan och häll lite av jordgubbsgrädden i kastrullen för att sedan vända ner det i jordgubbsgrädden. Häll ner smeten i den plastade formen och ställ in den i frysen.
- När du ska servera den vänder du upp den på marängbotten och dekorerar tårtan med jordgubbar, hackad rabarber och delade krusbär. Låt den stå i kylskåpet några timmar innan servering.
Publicerat den
6 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar