Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsmoussetårta med choklad

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Såg denna tårta och tyckte den såg kanon god ut Så nu vill jag dela den med er.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: Värm ägg och socker under omvispning till 60 grader, vispa sedan blandningen kall.
  2. Sikta potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver. Vänd sedan ned mjölblandningen i ägg- och sockerblandningen.
  3. Häll smeten i en springform och baka i 190 grader i ca 15 minuter beroende på formens storlek.
  4. Italiensk maräng till moussen: Vispa äggvita och 20 g socker på mellanhastighet till en maräng.
  5. Koka 275 g socker och vatten till 123 grader och häll ned i marängen. Vispa sedan smeten kall på mellanhastighet.
  6. Jordgubbsmousse: Blanda ingredienserna i ordningsföljd uppifrån nedåt. Vänd sist ned den vispade grädden.
  7. Häll moussesmeten på den bakade tårtbottnen, avlägsna inte springforments kant. Ställ tårtan i kylen för att stelna.
  8. Vid servering, ta ut formen och häll klyftade jordgubbar på toppen av tårtan.
  9. Ta bort kanten från springformen och lägg ett band av vit marsipan runt tårtan. Klar att servera genast!
  10. Med denna tårta faller vilken svårflörtad läckerbit som helst!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Hellfire_queen 6 augusti 2009

    Jag förstår inte? Ska inte marängen gräddas och när och var ska man ha i marängen i tårtan?

  • Hellfire_queen 6 augusti 2009

    sorry, ser nu att marängen ska bladas med moussen

  • mrex3m 25 januari 2013

    hur många ägg är 250 g hela ägg?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.