Såg denna tårta och tyckte den såg kanon god ut
Så nu vill jag dela den med er.
Instruktioner
- Tårtbotten:
Värm ägg och socker under omvispning till 60 grader, vispa sedan blandningen kall.
- Sikta potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver.
Vänd sedan ned mjölblandningen i ägg- och sockerblandningen.
- Häll smeten i en springform och baka i 190 grader i ca 15 minuter beroende på formens storlek.
- Italiensk maräng till moussen:
Vispa äggvita och 20 g socker på mellanhastighet till en maräng.
- Koka 275 g socker och vatten till 123 grader och häll ned i marängen.
Vispa sedan smeten kall på mellanhastighet.
- Jordgubbsmousse:
Blanda ingredienserna i ordningsföljd uppifrån nedåt.
Vänd sist ned den vispade grädden.
- Häll moussesmeten på den bakade tårtbottnen, avlägsna inte springforments kant.
Ställ tårtan i kylen för att stelna.
- Vid servering, ta ut formen och häll klyftade jordgubbar på toppen av tårtan.
- Ta bort kanten från springformen och lägg ett band av vit marsipan runt tårtan.
Klar att servera genast!
- Med denna tårta faller vilken svårflörtad läckerbit som helst!
Publicerat den
15 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag förstår inte? Ska inte marängen gräddas och när och var ska man ha i marängen i tårtan?
sorry, ser nu att marängen ska bladas med moussen
hur många ägg är 250 g hela ägg?