Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsmoussetårta med chokladbotten

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Vill man inte ha jordgubbar så funkar det lika bra med hallon eller blåbär!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen ett i sänder.
  2. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka daimen grovt. Tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten. Bred ut i en smörad, bröad springform, 24 cm i diameter.
  3. Grädda 20 min och låt svalna.
  4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min.
  5. Mixa ½ liter jordgubbar till en slät puré (Frysta gubbar går bra, så här "off season")
  6. Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden löst (i annan skål).
  7. Värm ½ dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt smälta på svag värme. Rör ned gelatinblandningen i resten av purén.
  8. Blanda försiktigt ned äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen. Ställ i kylskåp minst 4 timmar.
  9. Toppa med 1 liter halerade jordgubbar, eller spritsa grädde över om inga gubbar finns att finna.
  10. Man kan göra tårtan i god tid, för den går att frysa. Frys innan dekorering, och tag fram 4 timmar innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Disen 20 juni 2009

    Det här var verkligen gott och smarrigt. Hade inte daim för det glömde jag att köpa. Men nästa gång så ska jag testa med det. Ikväll ska vi äta upp resten. Mums! Tack för receptet. Kram Disen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.