Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsmuffins

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Muffins bakar du snabbt och lätt. Extra festliga blir de med färska jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
  3. Blanda samman mjölet med bakpulver och rör ner det i äggsmeten omväxlande med matfettet.
  4. Fördela smeten i muffinsformar. Fyll dem inte till mer än 2/3 med smet. Lägg ett par jordgubbar i varje form.
  5. Grädda mitt i ugnen 225 grader ca 12 minuter eller tills kakorna har fin färg och känns torra.
  6. Sikta över lite florsocker strax innan muffinsen ska serveras. De går att frysa.
  7. Servera gärna med lite grädde till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kvissel 14 september 2009

    Jättegoda saftiga muffins. Lättgjorda tack

  • snickareGbg 12 april 2013

    Ser fram emot att provsmaka de! Men 14 stycken?? Det räckte till fyra stycken halvfyllda muffinsformar??

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.