Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbspaj med citronkräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Enkel och god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 C . Hacka samman mjöl, matfett och socker gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop allt till en deg
  2. Tryck ut degen i en låg pajform, ca 24 cm i diameter. Lägg en folieremsa runt degkanten så att den inte glider ner under gräddningen. Grädda pajskalet mitt i ugnen 10-12 min. Låt den svalna
  3. Gör fyllningen: rör samman kesella, crème fraiche, florsocker och citronskal till en smidig kräm.
  4. Snoppa och halvera jordgubbarna. Om du använder frysta jordgubbar så låt dem tina i kylskåp. Då behåller de sin spänst bättre.
  5. Fyll pajskalet med citronkräm och jordgubbar, Garnera pajen med citronmeliss och sikta över lite florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lena 24 februari 2008

    Bara så under bart god. mvh Lena

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.