Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbspaj med citronkräm

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Somrigt =)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl, matfett och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en låg pajform, ca 24 cm i diameter. Lägg en folieremsa runt pajkanten, så glider den inte ner under gräddningen. Grädda pajskalet mitt i ugnen, 10-12 min. Låt svalna.
  2. Gör fyllningen. Rör samman kesella, creme fraiche, florsocker och citronskal till en smidig kräm. Halvera jordgubbarna. Om du använder frysta jordgubbar, låt dom tina i kylskåp, då håller de sin spänst bättre. Fyll pajskalet med citronkräm och jordgubbar. Garnera med citronmeliss och sikta över lite florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.