Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbspaj med creme fraiche

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

En mycket, mycket somrig och god paj. Blandningen av kardemumma, syrlig creme fraiche och jordgubbar är fantastisk.

Ingredienser

Instruktioner

Kör smör, sirap, strösocker, vetemjöl, salt och kardemumma i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform med låg kant, ca 28 cm i diam. Låt pajskalet vila kallt i 30 min. Grädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter. Låt svalna. Blanda creme fraiche och florsocker. Bred ut creme fraicheblandningen i pajskalet. Lägg delade jordgubbar ovanpå. Ställ pajen kallt tills det är dags att servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.