Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbspaj med fläderblom och vita chokladsmulor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Söta jordgubbar får en underbart frisk och somrig smak tillsammans med fläderblommor. Vit choklad i smuldegen ger ett krispigt, karamelligt täcke och en ton av vanilj. När flädern blommat ut kan den ersättas av lite rivet citron- eller apelsinskal. Det går även att frysa in fläderblommor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp mjöl och salt till smuldegen i en bunke. Tillsätt det kalla smöret skuret i mindre bitar och finfördela smöret i mjölet med fingertopparna. Tillsätt sockret och nyp ihop till en smulig deg. Hacka chokladen grovt och blanda ner i smuldegen.
  2. Rensa jordgubbarna, skär dem i kvartar och blanda dem med potatismjölet. Strö ut hälften av smuldegen och grädda pajen i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter eller tills smultäcket börjar bli gyllenbrunt. Låt svalna lite och dekorera eventuellt med flagad vit choklad. Servera gärna med vaniljvisp eller vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • missQ 29 juni 2009

    Låter gott, men jag har lite frågor. När ska fläderblommorna i, och hur? Vad ska man göra med den halva av smuldegen som blev kvar? Troligt verkar att man ska hälla den på ovansidan av jordgubbarna, men det vore bra att vara säker. /Christina

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.