Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbspaj med kokos och rabarber

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En paj med konditorikänsla - lite pysslig och rolig att göra och med en underbar jordgubbssmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med jordgubbsfyllningen. Skär rabarbern i småbitar, koka ihop med socker, vaniljsocker och rödbetssaft alt. ett par droppar hushållsfärg i en kastrull till en tjock kompott (använder du inte någon färg blir kompotten grönaktig men smaken blir densamma). Dela jordgubbarna i mindre bitar. Dra kastrullen från värmen och rör ned jordgubbarna i den heta kompotten. Låt svalna.
  2. Nyp under tiden ihop smör, mjöl och äggula till en pajdeg, kläm ut i en 24-cm pajform och ställ i frysen medan ugnen värms till 200 grader. Pensla pajskalet invändigt med uppvispat ägg och grädda det i 10 minuter.
  3. Blanda alla ingredienser till kokosfyllningen noga, tex med stavmixer. Bred ut i pajskalet och bred sedan jordgubbsfyllningen ovanpå kokosfyllningen.
  4. Nyp ihop ingredienserna till toppingen, skall bli som en smuldeg. Strö överst på pajen och grädda 30 minuter i 200 grader. Låt kallna helt före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.