- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En paj med konditorikänsla - lite pysslig och rolig att göra och med en underbar jordgubbssmak.
Instruktioner
- Börja med jordgubbsfyllningen. Skär rabarbern i småbitar, koka ihop med socker, vaniljsocker och rödbetssaft alt. ett par droppar hushållsfärg i en kastrull till en tjock kompott (använder du inte någon färg blir kompotten grönaktig men smaken blir densamma). Dela jordgubbarna i mindre bitar. Dra kastrullen från värmen och rör ned jordgubbarna i den heta kompotten. Låt svalna.
- Nyp under tiden ihop smör, mjöl och äggula till en pajdeg, kläm ut i en 24-cm pajform och ställ i frysen medan ugnen värms till 200 grader. Pensla pajskalet invändigt med uppvispat ägg och grädda det i 10 minuter.
- Blanda alla ingredienser till kokosfyllningen noga, tex med stavmixer. Bred ut i pajskalet och bred sedan jordgubbsfyllningen ovanpå kokosfyllningen.
- Nyp ihop ingredienserna till toppingen, skall bli som en smuldeg. Strö överst på pajen och grädda 30 minuter i 200 grader. Låt kallna helt före servering.
Publicerat den
15 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar