Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbspaj med mandelmassa

 
Skriv ut

En lite annorlunda men jättegod jordgubbspaj med mandelmassa i. Går utmärkt att göra med till exempel rabarber istället för jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd färska jordgubbar eller tina dem om de är frysta. Låt dem rinna av och rör i sockret och potatismjölet. Låt dem stå och dra sig medan du gör själva pajdegen. Om det samlats vätska i botten av skålen kan du hälla bort den, det gör inget om lite av sockret och potatismjölet följer med. Observera att jordgubbarna kan bytas ut mot till exempel rabarber.
  2. Blanda smör, vetemjöl, mandelmassa, vaniljsocker och ägg (gärna i matberedare).
  3. Lägg jordgubbarna i en pajform och bred ut degen över dem i ett jämt lager. Det kan vara lite krångligt att få ut degen över jordgubbarna så att det täcker ordentligt. Jag brukar ta deg ur skålen med en sked och platta ut den till små cirklar i handen innan jag lägger den i formen och petar ihop skarvarna med fingrarna. Det blir väldigt kladdigt, men jag tycker att det är lättast att göra så.
  4. Grädda pajen i 18-25 minuter på 225 grader.
  5. Servera varm eller kall med vaniljvisp, vispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.