Servera gärna paen med vaniljglass eller lättvispad grädde till. Ur Allers nr 27/12.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pajdeg:
Lägg alla ingredienserna i en bunke och arbeta ihop degen. Tryck ut 3/4 av pajdegen i en form, nagga och ställ kallt 30 minuter. Förgrädda pajdegen ca 10 minuter. Ta ut pajskalet och sänk värmen i ugnen till 200 grader.
- Fyllning:
Skala mangon och dela i 1 cm stora tärningar. Dela jordgubbarna i halvor. Rör ihop mango, jordgubbar, honung och potatismjöl i en bunke. Fördela jordgubbsfyllningen i pajskalet.
- Kavla ut resten av pajdegen på en mjölad bänk och sporra ut remsor. Lägg dem som galler över pajen och strö över mandelspån. Grädda jordgubbspajen i mitten av ugnen ca 20 minuter. Ta ut pajen och klicka på vaniljkräm, skeda över köttet från passionsfrukterna och servera.
Publicerat den
9 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar