Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbspaj med mango

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Servera gärna paen med vaniljglass eller lättvispad grädde till. Ur Allers nr 27/12.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Pajdeg: Lägg alla ingredienserna i en bunke och arbeta ihop degen. Tryck ut 3/4 av pajdegen i en form, nagga och ställ kallt 30 minuter. Förgrädda pajdegen ca 10 minuter. Ta ut pajskalet och sänk värmen i ugnen till 200 grader.
  3. Fyllning: Skala mangon och dela i 1 cm stora tärningar. Dela jordgubbarna i halvor. Rör ihop mango, jordgubbar, honung och potatismjöl i en bunke. Fördela jordgubbsfyllningen i pajskalet.
  4. Kavla ut resten av pajdegen på en mjölad bänk och sporra ut remsor. Lägg dem som galler över pajen och strö över mandelspån. Grädda jordgubbspajen i mitten av ugnen ca 20 minuter. Ta ut pajen och klicka på vaniljkräm, skeda över köttet från passionsfrukterna och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.