Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbspaj med mördeg

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En frasig mördegsbotten fylls med jordgubbar och en krämig fyllning på ägg, socker och crème fraiche.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mördegsbotten: Mixa all mördegsingredienser utom ägget i en matberedare i cirka 10 sekunder, tills degen är storgrynig.
  3. Slå i ägget och mixa ihop.
  4. Kavla ut degen och lägg den i en pajform, låt den gå upp lite över kanten. Nagga väl, plasta in och frys i 30 minuter.
  5. Ta ut pajskalet och grädda det i ugnen i cirka 10 minuter.
  6. Fyllning: Vispa ihop äggulorna, tillsätt crème fraiche och socker och vispa ihop till en jämt smet. Häll smeten i pajskalet och täck med jordgubbar.
  7. Sätt in pajen på mittfalsen i ugnen och grädda i 190 grader i cirka 15 minuter, tills fyllningen stelnat lite.
  8. Pudra över florsocker och låt svalna.
  9. Dekorera med färska myntablad och smulade lavendelblommor efter tycke och smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.