En frasig mördegsbotten fylls med jordgubbar och en krämig fyllning på ägg, socker och crème fraiche.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mördegsbotten: Mixa all mördegsingredienser utom ägget i en matberedare i cirka 10 sekunder, tills degen är storgrynig.
- Slå i ägget och mixa ihop.
- Kavla ut degen och lägg den i en pajform, låt den gå upp lite över kanten. Nagga väl, plasta in och frys i 30 minuter.
- Ta ut pajskalet och grädda det i ugnen i cirka 10 minuter.
- Fyllning: Vispa ihop äggulorna, tillsätt crème fraiche och socker och vispa ihop till en jämt smet. Häll smeten i pajskalet och täck med jordgubbar.
- Sätt in pajen på mittfalsen i ugnen och grädda i 190 grader i cirka 15 minuter, tills fyllningen stelnat lite.
- Pudra över florsocker och låt svalna.
- Dekorera med färska myntablad och smulade lavendelblommor efter tycke och smak.
Publicerat den
15 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar