Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbspaj med vaniljmousse

 
Skriv ut

En superenkel paj med en färdig vaniljmousse

Ingredienser

Instruktioner

1. Blanda vetemjöl, socker och vaniljsocker. 2. Smula ner smöret. 3. Tillsätt äggula och knåda samman degen till en rulle. 4. Packa in den i plastfolie och låt ligga minst 30 min i kylskåp. 5. Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg den i en tårtform, 24 cm i diameter. 6. Grädda pajformen i nedre delen av ugnen, 200 grader i ca 20 minuter. 7. Hacka chokladen under tiden och strö ut den på den varma pajbotten. 8. Pensla ut den smälta chokladen i ett tunt lager över botten. Låt svalna. 9. Vispa samman tårtmousse med mjölk, vispa tills moussen blir tjock och luftig, ca 3 minuter. 10. Bred ut moussen över pajformen och dekorera med skivade jordgubbar. 11. Strö eventuellt lite florsocker över jordgubbarna, beroende på hur söta de är.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.