Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsparfait

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna parfait är rik på jordgubbar, något vi kan slösa med i jordgubbstider. En parfait lämpar sig ypperligt som dessert både till det lilla sällskapet och den stora, förberedda festen. Parfaiten kan göras i förväg och förvaras i frysen fram tills den ska användas. Dock inte längre än 3 månader!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mosa jordgubbarna med ½ dl socker. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa äggvitorna tillsammans med sockret till ett vitt och fast skum. Vispa därefter grädden tills den tjocknar.
  2. Blanda bärmoset med äggulorna. Därefter tillsätts grädden och slutligen vänds de vispade äggvitorna varsamt ned. Häll smeten i en form, ca 1½ l, gärna en parfaitform med hål i mitten. Täck formen och ställ den i frysen minst 3-4 timmar.
  3. Före serveringen stjälps parfaiten upp och får stå i kyl 3/4-1 timme eller i rumstemperatur 20-30 minuter. Dekorera med färska jordgubbar och ev jordgubbsblad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hhallo 16 juni 2010

    Den här gjorde jag när jag skulle bjuda mina kollegor på något smarrigt efter maten. Jag gjode dubbel laddning för vi var 15 personer. Jag vart lovordad ;o)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.