Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsparfait med bärsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God efterrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Parfait: Mixa jordgubbarna och ½ dl socker. Vispa äggen och resten av sockret tills det blir vitt och luftigt. Vispa grädden i en annan bunke, låt den inte bli för tjock. Häll jordgubbsmixen i äggsmeten och rör ordentligt. Vänd därefter försiktigt ner grädden. Häll parfaitsmeten i en form och ställ i frysen. Låt stå tills parfaiten är fryst, det tar cirka 4 timmar.
  2. Bärsås: Rör ihop bär och vaniljsocker i en bunke tills bären vätskar sig.
  3. Garnering och slutkläm: Ställ parfaiten i kylen en halvtimme innan den ska serveras, så blir konsistensen lagom och smakerna framträder bättre. Ringla över bärsåsen och garnera med mynta och silverkulor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.