Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsris

 
Skriv ut

En god och ny efterätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka en risgrynsgröt av riset och mjölken, lägg i vaniljstången (delad och urskrapad) från början och låt koka med. Låt risgrynsgröten svalna.
  2. Koka upp 1/3 av jordgubbarna tilsammans med en liten skvätt vatten och 1 msk socker. Låt svalna och mixa sen till en jordgubbsås (som kan smaksättas med lite lime eller apelsinskal).
  3. Vispa grädden med en msk socker och rör ner risgrynsgröten, ställ svalt.
  4. Servera riset med färska jordgubbar och lite jordgubbssås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.