Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsris med likörsmak

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ris å la Malta, apelsinris, äppelris ... Jag gjorde jordgubbsris och smaksatte med älsklingslikören. I stället för att lägga grädden på toppen kan man naturligtvis vända ner den i riset. Men då skall det göras med lätta och luftiga tag och alldeles i serveringsögonblicket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset i rikligt med vatten med en nypa salt i och spola det därefter kallt.
  2. Låt riset rinna av riktigt noga och blanda det sedan med någon god likör efter eget tycke.
  3. Skär jordgubbarna i skivor och vänd ner dem i riset jämte hälften av de grovt hackade nötterna.
  4. Lägg upp riset i en skål med den vispade grädden på toppen.
  5. Strö resten av nötterna över.
  6. Pröva till omväxling: Bananer, ananas, persikor eller päron tillsammans med jordgubbarna i riset. Apelsinris med valnötsgrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.