Ett bra grundrecept till en stor och härlig rulle. I midsommartid fylld med både jordgubbssylt och färska bär. För festligare kaka strör vi mandelspån över smeten inför gräddningen så får rullen rostad mandel runt om
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°.
- Vispa ägg och socker mycket pösigt.
- Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner och blanda med äggvispet. Tillsätt mjölken.
- Lägg bakplåtspapper i en långpanna och bred ut smeten, strö över mandelspånen. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
- Strö över socker och stjälp upp på bakplåtspapper. Pensla gräddningspapperet med kallt vatten, dra bort det.
- Bred över sylt och hackade jordgubbar. Rulla ihop väl. Låt vila en stund i papperet.
- Alternativ till jordgubbsfyllning:
Gör en grädd- och bärfyllning: Blanda 2 dl vispad grädde med riven blockchoklad och hackade jordgubbar, bananer eller röda vinbär. Låt tårtbottnen kallna under fuktad duk innan den fylls.
Publicerat den
8 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar