Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsrulltårta med jordgubbsfrosting

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Den supergoda frostingen som toppar den klassiska rulltårtan med jordgubbssmörkräm, gör den extra lyxig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och 3/4 dl socker pösigt. Tillsätt mjölken. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner det i smeten.
  3. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt, 30x40 cm. Bred ut smeten på papperet. Grädda mitt i ugnen i 3-4 minuter. Lägg ett bakplåtspapper på köksbänken och strö på 2 msk socker. Stjälp upp den gräddade bottnen på papperet. Låt svalna 2-3 minuter.
  4. Dra bort papperet som kakan gräddats på, men lägg tillbaka det på kakan tills den kallnat helt, annars är det lätt att kakan torkar och spricker. Lägg gärna över en fuktig kökshandduk så håller sig kakan mjuk.
  5. Vispa ihop alla ingredienser till smörkrämen.
  6. Skär bort kanterna på kakan. Bred smörkrämen över kakan. Mixa jordgubbssylten om det är stora bitar i och bred den över smörkrämen. Rulla ihop kakan på längden. Skär rullen i två bitar och linda in dem i plastfolie. Lägg rullarna i frysen ca 20 minuter så är det lättare att skära i bitar.
  7. Vispa smör och färskost till frostingen poröst. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och jordgubbspuré. Vispa 1-2 minuter, tills frostingen känns fluffig.
  8. Skär rulltårtan i skivor. Spritsa jordgubbsfrosting på skivorna och garnera med jordgubbar och blommor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.