Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsrutor med limekräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Provbakade den här direkt när tidningen kommit. den var jättegod, god kombination med sött och syrligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa jordgubbarna tillsammans med 1 msk socker.
  2. Skålla, skala och mal mandeln. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Tillsätt den malda mandeln. Blanda mjöl, bakpulver och vanilj. Rör ner det i smeten växelvis med mjölken. Bred ut smeten i en långpanna ( ca. 25 x 35 cm) med bakpapper i. Ringla de mixade jordgubbarna (ca 1 1/2 dl) över smeten. Dra några tag med en gaffel så mixen kommer ner i smeten.
  3. Grädda på 200 grader, ca 30 minuter.
  4. Rör ihop ingredienserna till glasyren, och bred den över den färdiggräddade kakan. Låt kakan svalna. Skiva jordgubbarna. Skär kakan i rutor. Garnera rutorna med jordgubbsskivorna, och strimla limeskal över.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • PetraG 11 juli 2008

    Det ska vara 3 ägg med men de saknas i ingrediens listan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.