Alla kanske inte vill ha eller ens tål en vanlig semla. Då finns ett annat alternativ här. Allergi stoppar inte en allergiker att äta semlor!
Instruktioner
- Smält smör i en kastrull. Häll i mjölk och låt blandningen bli fingervarm (ca 37°C).
- Smula jäst i en bunke och häll spadet över. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Knåda väl till smidig deg. Låt jäsa under duk till dubbel storlek (ca 30 min).
- Knåda degen väl på mjölat bord. Dela degen i portionsbitar. Forma runda bullar.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs bullarna under bakduk i 30 min.
Sätt under tiden ugnen på 225°C.
Vispa upp ägg med gaffel och pensla bullarna. Grädda i ugnen 8-10 min.
- Fyllning: Skär ett lock på semlan. Gröp ur lite innanmäte och fyll varje bulle med 2-3 msk sylt. Vispa grädde. Skiva jordgubbar. Lägg på. Sikta florsocker över.
Publicerat den
25 januari 2008
Skriv kommentar