Frisk, fruktig och med en god sötma.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Vispa äggvitan hårt och tillsätt 2 msk socker lite i taget. Vänd ner mandelspånen och bred ut smeten på bakplåtspappret.
- Sätt in plåten i ugnen och grädda marängen 45 minuter tills den har en fin, gyllene färg. Stäng av ugnen, öppna luckan på glänt och låt marängen svalna i ugnen. Ta ut plåten och lossa marängen från papperet med hjälp av en stekspade.
- Skala bananen och skär den i bitar. Skölj och ansa jordgubbarna. Lägg jordgubbar, banan, citronsaft och 1 msk socker i en mixer och mixa till en jämn puré. Eller lägg ingredienserna i en hög skål och mixa med handmixern. Tillsätt yoghurten, lite i taget, och mixa till en jämn drink.
- Skär ut rutor av mandelmarängen. Häll upp jordgubbsdrinken i höga glas och servera med mandelmarängen.
Publicerat den
20 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar