Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsshake med mandelmaräng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Frisk, fruktig och med en god sötma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Vispa äggvitan hårt och tillsätt 2 msk socker lite i taget. Vänd ner mandelspånen och bred ut smeten på bakplåtspappret.
  2. Sätt in plåten i ugnen och grädda marängen 45 minuter tills den har en fin, gyllene färg. Stäng av ugnen, öppna luckan på glänt och låt marängen svalna i ugnen. Ta ut plåten och lossa marängen från papperet med hjälp av en stekspade.
  3. Skala bananen och skär den i bitar. Skölj och ansa jordgubbarna. Lägg jordgubbar, banan, citronsaft och 1 msk socker i en mixer och mixa till en jämn puré. Eller lägg ingredienserna i en hög skål och mixa med handmixern. Tillsätt yoghurten, lite i taget, och mixa till en jämn drink.
  4. Skär ut rutor av mandelmarängen. Häll upp jordgubbsdrinken i höga glas och servera med mandelmarängen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.