Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbssirap med kanel

 
Skriv ut

Mums! Riktigt, riktigt, riktigt gott till pannkakor/plättar, glass och desserter!! Mycket lätt att röra ihop och väldigt få ingredienser... Jag kan bara ge tummen upp för denna goding! I detta recept kan man lägga till ½ tesked flytande Atamon och det gör man om man har tänkt spara på jordgubbssirapen under en tid, om du ska ge bort Jordgubbssirapen som present kan det också vara bra att röra ner Atamon. Denna goding håller sig bättre då. Om Du inte har tänkt spara de kan du strunta i tillsätta Atamon. Istället för att tillsätta kanel i denna Jordgubbssirap kan man tillsätta fröna ur en vaniljstång eller kardemumma. Annars är den här sirapen ruskigt god i originalt skick, alltså inga andra smaksättare tillsatta. Jordgubbssirapen blir väldigt tunn, vill man ha en lite mer tjock och mer "sirapstjock" sirap kan man lätt fixa det med lite maizena. Jag använde 3 teskedar och det tyckte jag vart bra. Du kanske vill ha den tunnare eller tjockare? Pröva dig fram! Receptet räcker till ca 5 dl härlig Jordgubbssirap.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg jordgubbarna i en bunke och kör dem med en stavmixer alternativt mosa dem för hand.
  2. Häll upp ljus sirap i en kastrull, tillsätt jordgubbsmoset. Tillsätt kanelstången.
  3. Låt koka upp, vid första bubblan sänk till låg värme. Låt stå och småputtra i 12 minuter. Rör om då och då. Men håll ett vakande öga på kastrullen, sirapen kan lätt koka över!
  4. Ta upp kanelstången.
  5. Om du vill ha en tjockare sirap: Blanda kallt vatten i ett glas och tillsätt maizena, rör om. Rör därefter ner blandningen i sirapen, rör om och låt sirapen tjockna. Vill du ha den tjockare, pröva dig försiktigt fram med maizena.
  6. Stäng av plattan och häll eventuellt i atamon, häll upp på väl rengjord flaska eller glasburk. Låt stå och svalna av utan lock. Förvara därefter Jordgubbssirapen i kylen.
  7. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.